تماس مستقیم
09128989597
تماس مستقیم
09121760554

وبلاگ

عوارض شهری ساختمان ها و هر آنچه که باید در این مورد بدانید

عوارض شهری ساختمان ها و هر آنچه که باید در این مورد بدانید

این مطلب از مجله پلاس را به موضوع عوارض شهری ساختمان ها اختصاص داده ایم. چرا باید عوارض پرداخت کرد؟ برای یک ساختمان باید چه عوارضی پرداخت کرد؟ نحوه محاسبه و پرداخت عوارض چگونه است؟

 

عوارض شهری ساختمان ها و هر آنچه که باید در این مورد بدانید

منظور از عوارض شهری ساختمان ها چیست؟

شهرداری ها وظایفی همچون ساخت معابر، خیابان ها، کوچه ها و مجاری آب را بر عهده دارند. تأمین آب و برق، حفظ پاکیزگی، نگه داری و اصلاح معابر و مجاری آب از دیگر وظایف شهرداری هاست. شهرداری ها برای انجام این خدمات نیازمند منابع مالی هستند. شهرداری در ازای خدماتی که به شهروندان ارائه می کند، مبالغی را تحت عنوان عوارض دریافت می کند. عوارض دریافت شده از منابع درآمد شهرداری ها به حساب می آیند.

منظور از عوارض پایدار و ناپایدار چیست؟

به طور کلی می توان عوارض را به دو گروه پایدار و ناپایدار تقسیم بندی کرد.

  • عوارض پایدار شامل عوارض نوسازی، ملی، سطح شهر، کسب و پیشه، خودرو، صدور پروانه ساختمانی و پنج درصد بلیط مسافر است.
  • عوارض ناپایدار شامل جرائم ناشی از آرا و قطعی کمیسیون ماده صد و مازاد بر تراکم مجاز می باشد.
عوارض نوسازی

یک شهر نیازهایی مثل توسعه و اصلاح معابر، ایجاد پارک ها، میدان ها و پارکینگ های عمومی دارد. همچنین در جهت حفظ و نگه داری مکان های عمومی مثل توقفگاه ها و معابر باید اقداماتی صورت گیرد. طبق قانون نوسازی و عمران شهری این وظایف بر عهده شهرداری ها قرار داده شده است. شهرداری ها باید در این راستا نقشه های جامع تنظیم و اجرا کنند. اجرای این نقشه ها و برنامه ها نیازمند هزینه های زیادی می باشد.

شهروندان می بایست در ازای این خدمات نوسازی و عمرانی که دریافت می کنند، عوارض نوسازی بپردازند. سالانه صورت حسابی تحت عنوان صورت حساب عوارض نوسازی از طرف شهرداری برای املاک صادر می شود. صورت حساب عوارض نوسازی مختص بازه زمانی یک ساله از اول فروردین تا آخر اسفند است. این صورت حساب شامل عوارض نوسازی و عمران شهری، خدمات پسماند، جایزه خوش حسابی و بدهی ها می باشد.

خدمات پسماند چیست؟

یکی از خدماتی که شهرداری های به شهروندان ارائه می دهند، مدیریت زباله هاست. مدیریت زباله ها شامل جمع آوری، جا به جایی و دفع آنهاست. علاوه مدیریت پسماند، پاکیزگی نیز از خدمات شهردار هاست. شهرداری ها در ازای این خدمات، مبلغی را به عنوان عوارض دریافت می کنند. میزان مبلغ دریافتی به ازای خدمات پسماند در صورت حساب عوارض نوسازی سالانه قید می شود.

عوارض شهری ساختمان ها و هر آنچه که باید در این مورد بدانید
چه عواملی در محاسبه عوارض نوسازی اثر دارند؟

از سال ۸۹ به بعد عوارض نوسازی به میزان ۵/۱ درصد ارزش ملک در نظر گرفته شده است. بنابراین پارامترهایی مثل ارزش منطقه ای ملک، مساحت زمین و مساحت ساختمان در محاسبه عوارض نوسازی دخیل هستند. ارزش منطقه ای ملک بر حسب متراژ مطابق با دفترچه ارزش معاملاتی دارایی تعیین می شود. ناگفته نماند ارزش منطقه ای برای عرصه و اعیان متفاوت می باشد. وجود آسانسور، استخر، تأسیسات، قرار گرفتن در حاشیه میدان از دیگر موارد اثر گذار بر مبلغ عوارض هستند. سن بنا نیز از عوامل مؤثر بر مبلغ عوارض نوسازی می باشد. به ازای هر سال ساخت دو درصد از ارزش ساختمان کم می شود.

جایزه خوش حسابی

برای شهروندانی که عوارض را در زمان تعیین شده پرداخت می کنند، جایزه ای در نظر گرفته شده است. این جایزه تخفیفی به میزان ده درصد عوارض سالانه است.

چه کسی باید عوارض نوسازی را پرداخت کند؟
  • صورت حساب عوارض نوسازی به نام مالک صادر می شود و مالک موظف به پرداخت آن است. در شرایطی ممکن است مالک و مستأجر توافق کنند که عوارض به مبلغ اجاره اضافه شود.
  • قبل از نقل و انتقال ملک، مالک باید عوارض نوسازی را به صورت کامل تسویه کند.
  • برخی مراکز مثل مساجد و مدارس از پرداخت عوارض نوسازی معاف هستند.
  • فرض کنید مالک برای دریافت پایان کار، پروانه یا استعلام به شهرداری مراجعه کند. در این شرایط مالک به ازای دریافت پاسخ موظف به تسویه عوارض نوسازی جاری و معوق می شود.
عوارض صدور پروانه ساخت

برای ساخت یک ساختمان، در مرحله اول باید از شهرداری پروانه ساخت دریافت شود. برای دریافت پروانه ساخت باید عوارضی به شهرداری پرداخت شود. این کار بعد از تکمیل پرونده ساختمان و تأیید نقشه های ساختمان توسط شهرداری صورت می گیرد. تعیین مبلغ عوارض صدور پروانه ساخت، بر مبنای ارزش واقعی و درجه کیفیت ملک متناسب با کاربری آنست. مساحت، عرض معبر، عوارض زیست محیطی و میزان خدمات شهری در دسترس پارامترهای دخیل در تعیین عوارض ساخت و ساز هستند.

کدام نهاد قوانین و تعرفه های عوارض شهری ساختمان را مشخص می کند؟

تعیین قوانین شهرداری ها بر عهده مجلس شورای اسلامی و شورای اسلامی شهر است.

مجلس شورای اسلامی تصویب کننده و وضع کننده گروهی از عوارض می باشد. به این عوارض، عوارض ملی گفته می شود که وصول آنها بر مبنای قانون مصوب مجلس شورای اسلامی است.

عوارض محلی به عوارضی گفته می شود که تعیین و تصویب میزان آن بر عهده شورای اسلامی شهر باشد. عوارض مربوط به زمین، ساختمان و ماشین آلات در گروه عوارض محلی قرار می گیرند.

نحوه پرداخت عوارض شهری ساختمان ها

شهراری سالانه صورت حساب عوارض نوسازی را به نشانی ملک ارسال می کند. عوارض شهری از طریق درگاه های الکترونیکی، شعب بانک ها و پایانه های بانکی شهرداری قابل پرداخت هستند. شما می توانید با استفاده از یکی از طرق ذکر شده و شناسه پرداخت صورت حساب اقدام به پرداخت کنید.

 

لطفا نظرات و پیشنهادات خود را برای بهتر کردن خدمات سایت برای ما بنویسید تا در مقالات بعدی وبلاگ کارشناسان املاک دماوند آن ها را رعایت کنیم.

اگر اطلاعات بیشتری نیاز دارید با شماره ی ۰۹۱۲۱۷۶۰۵۵۴ در تماس باشید.

موفق باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *